Mijn vaders hand – Bart Chabot: mini boekbespreking

Mijn vaders hand van Bart Chabot leest lekker weg, maar raakt me niet echt

mijn vaders hand bart chabot mini boekbespreking zinvollerleven.nl

Chabot heeft een toegankelijke, maar ook wat afstandelijke, onthechte schrijfstijl. ‘Mijn vaders hand’ leest lekker weg, maar raakt daardoor ook niet. Ondanks dat het vaak allesbehalve knus is. Op het kaft heeft de uitgever een sticker geplakt met de tekst ‘een onthutsend boek’. Slecht verwachtingenmanagement, want mij onthutst ‘Mijn vaders hand’ niet. Dat wil overigens niet zeggen dat ik geen sympathie voor en compassie met Bart Chabot ervaar. Die jeugd was niet heel gezellig, zullen we maar zeggen.

‘Mijn vaders hand’ raakte me niet echt

Ik heb (autobiografische) boeken gelezen over deze thematiek die mij persoonlijk meer raakten en meer aanspraken. Boeken over niet passen en niet gewaardeerd worden in je gezin van herkomst en de gevolgen voor het leven en de relatie met die familie later.

Geen contact met ouders komt vaker voor

Voor iedereen die kennis maakt met het thema moeilijke jeugd en het verbreken van de relatie met de eigen ouders: Bart Chabot is helaas bepaald niet de enige. Ik schreef eerder hier een stukje over wetenschappelijk onderzoek naar de ervaringen van mensen die geen contact meer met hun ouders hebben.

mijn vaders hand bart chabot mini boekbespreking zinvollerleven.nl

Mijn vaders hand zelf lezen?

Je kan het boek ‘Mijn vaders hand’ desgewenst direct bestellen bij bol.com. Het boek kost € 23,99 en is ook als e-book te krijgen. Ik wens je veel leesplezier en ben benieuwd wat je ervan vindt!

Meer over lezen over wat ik vind van boeken die ik gelezen heb?

  • Check ‘boeken’ voor uitgebreidere boekbesprekingen en -recensies
  • Check ’tiny book review’ voor soortgelijke korte besprekingen in het Engels over boeken die ik in het Engels las.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here