Hallo daar! Welkom bij zinvollerleven.nl! 

Leuk dat je zinvollerleven.nl hebt gevonden! Ik (eindbaas en oprichter) heb deze site eind mei 2018 het levenslicht laten zien. Zinvollerleven gaat over zingeving. Het gaat over het maken van bewuste keuzes in leven en werk. Dat is de flinke paraplu die nodig was om de lading te dekken. Ik ben breed geïnteresseerd en heb inmiddels enige levenservaring. En ik lees graag over en reflecteer op verschillende dingen die hier mee te maken hebben. Over filosofie, psychologie, zingeving, trauma en dergelijke. Ik vind het leuk om mijn inzichten te delen. Diep in mij schuilt een idealistische wereldverbeteraar die hoopt dat de lezers iets aan mijn stukjes hebben.

Voel je vrij om te reageren, dat wordt zeker gewaardeerd!

Aarzel zeker niet om gebruik te maken van de reactiemogelijkheid onder aan de artikelen. Ik vind het namelijk heel leuk om ook over jouw ervaringen en inzichten te lezen en feedback te krijgen!

Maar nu weet ik nog niet wie je bent.. 

Nee, je weet inderdaad nog niet wie ik ben. Ik heb ervoor gekozen om als oprichter van dit platform voorlopig anoniem te blijven. Vooral omdat het niet om mij gaat, maar om de dingen die ik wil delen, de boodschap. Verder omdat ik soms best persoonlijke dingen schrijf en ik een zekere mate van privacy wil houden. Voor mijzelf en zeker ook voor de mensen om mij heen. Dus voorlopig blijf ik nog even uit het zicht.

Tóch een tipje van de sluier…

Ik snap wel dat je iets meer wilt weten: ik ben een inmiddels een vijftiger. Dat klinkt in mijn oren ouder dan dat ik me voel, maar het is wat het is en brengt ook enige wijsheid mee. Ik woon samen met mijn lief van vergelijkbare leeftijd in een grote stad in de Randstad. Ik kom oorspronkelijk uit de provincie. We hebben een eigen huis waar we fanatiek op hebben afgelost. Nadat we ons huis kochten, stond het namelijk een tijdlang onder water als gevolg van de grote financiële crisis uit 2008. Ons doel was om onze vaste lasten zoveel mogelijk te laten dalen en meer financiële vrijheid te krijgen. Dat is aardig gelukt. Onze oorspronkelijke hypotheek sloten in coronatijd onder. De rente stond toen erg laag, dus onze vaste lasten zijn extreem laag. Deels door de aflossing en door de lage rente. Bovendien is ons huis ongeveer twee keer zo veel waard als toen we het kochten. Dat is een lekker gevoel, maar het is geen geld wat je uit kan geven. Dat geld zit vast in de stenen. Mijn lief en ik zijn beiden academisch opgeleid. Verder houd ik erg van reizen. Soms met mijn lief en soms zonder. Ik heb meer wanderlust vrees ik en ik geef ik graag mijn geld uit aan zulke ervaringen. Ik word er blij van. Ik probeer bewuste keuzes te maken op heel veel vlakken. Maar ik weet ook dat ik het nooit helemaal goed kan doen. Ik ben erg geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met zingeving, psychologie, filosofie en alle raakvlakken daartussen en alles wat daarop van invloed is. Daar gaat het toch uiteindelijk het vaakst over. Daar raak ik zelf namelijk niet over uitgelezen, uitgeschreven en -gepraat.

Met een regelmatige onregelmatigheid een vers artikel online

Met onregelmatige regelmaat verschijnen verse artikelen. Dat gaat steeds vaker over boeken die ik lees, over trauma, het herkennen ervan, je eraan ontworstelen enzovoort. Dat is mede ingestoken door persoonlijke ervaringen. Daarnaast hoor ik ook regelmatig over de ervaringen van anderen en heb ik inmiddels een flinke bibliotheek opgebouwd op dit vlak, waarvan het grootste deel ook daadwerkelijk gelezen is. Ten slotte lees ik veel online, proefschriften, wetenschappelijke journals en populair wetenschappelijke artikelen. Ook trauma en rottige ervaringen zijn namelijk van invloed op je gevoel van zingeving.

Hoogstpersoonlijke brede paraplu rondom zingeving 

De stukjes kunnen gaan over van alles. Maar voor mij valt het onder mijn eigen brede zingevingsparaplu. En ‘life is what happens while you’re busy making other plans’. Dus word niet boos wanneer het voor jouw gevoel over iets anders gaat. Dat mag. Je mag reageren, hier of op social media. Dat mag natuurlijk ook als je juist wel enthousiast bent, of een inhoudelijke toevoeging hebt. Heb je vragen of opmerkingen die je niet kwijt kan of wilt in de reacties bij de artikelen, schrijf me dan een bericht via het contactformulier.

Bijdragen aan zinvollerleven zonder dat je er op toelegt?!

Zinvollerleven.nl is een particulier initiatief dat zoals aangeven online is sinds het voorjaar van 2018. Het onderzoeken en schrijven van artikelen kost veel tijd. De tijd besteed ik graag. Ik vind het namelijk ontzettend veel voldoening geven om te schrijven over zingeving in brede zin en anderen daarin mee te nemen. Maar het ontwikkelen en in de lucht houden van de website kost ook geld. Daarom doe ik je dit verzoekje. Het kost je geen cent, maar levert mij op dat ik zinvollerleven.nl kan blijven ontwikkelen!

zinvollerleven.nl tulpje

Bestellen bij bol.com of managementboek.nl of amazon? Zinvollerleven.nl steunen? Het kost je geen cent extra!

Mocht je nou eens nieuwe spulletjes nodig hebben bij de webwinkels bol.com en/of managementboek.nl (en wellicht in de toekomst ook andere organisaties), wil ik je vragen dat via deze linkjes hierboven te doen.

Hieronder via het aanklikken van de logo’s van deze webshops mag ook! Het kost jou niks extra en ik krijg geen gegevens van je. Maar ik krijg dan wél een kleine commissie.

Dat helpt mij om zinvollerleven.nl verder te ontwikkelen en in de lucht te houden. Zo kan jij ook in de toekomst naar zinvollerleven.nl blijven surfen en de artikelen gratis en voor niks blijven lezen! Fair deal, toch?

bol.comlogo

managementboeklogo

Dank je wel alvast! 

2 REACTIES

 1. Een fijn gebaar dat je jouw diepgaande inzichten en ervaringen deelt via dit medium!!

  Lekker nuchter en goed leesbaar geschreven. Een academische opleiding heb ik niet genoten, helaas en ook weer niet helaas.

  Alles wat men doet en of laat gaat via de ‚ik‘ Interpreter, en laat die redelijk sociaal ontwikkeld zijn dan begint die betere wereld zeer zeker om je heen.

  Ik zeg wel eens tegen de mam, als ze zich weer ergert aan zaken die ze ziet;
  Erger je niet als je ‚het’ niet kan veranderen, doe jij gewoon een betere wereld creëren binnen de 20m om je heen, de 20m die je overal, waar je ook heen gaat, mee naar toe neemt.

  Geen kids, tja ik heb er 3 en als ik de huidige ‘medemens, om mij heen bekijk en welk narcistisch gedrag steeds meer tot collectieve uiting komt, dan heb ik mijn eigen bijdrage reeds 21 jaar geleden daaraan vervuld. Jammer : (

  De kindtijd is voor de meeste mensen reeds die tijd geweest waarin het mis is gegaan, voor sommige heel erg misgegaan.

  En laten we eerlijk zijn, wanneer ik de navigatie van mijn denkcellen uitschakel, vermenigvuldigen zich deze ongecontroleerd.
  Dat is wat ik om mij heen zie, deze mens met uitgeschakelde denkcellen vermenigvuldigen zich massaal.

  Het resultaat zal zijn dat de aardbol steeds minder mensen met ingeschakelde denkcellen zal bevatten met alle gevolgen van dien. Vanuit mijn ‘ik’ perspectief maak ik dat gelukkig niet meer mee.

  Proost.

  Ga in ieder geval zo door met het delen van deze diepgang.

  • Dank voor je reactie en je uitvoerige complimenten. Ik zou er bijna verlegen van worden. Zinvollerleven.nl gaat gestaag door en ik ben blij als mensen het waarderen en/of er voor zichzelf iets uithalen. Fijne dag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here